Havrekakor

Samlar recept…

Havrekakor
200 g smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk pressad citronsaft
2 dl vetemjöl
1 – 1,5 tsk mald ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
1,5 dl tranbär (typ)
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
ca 75 g hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och citron.
Blanda mjöl, ingefära, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med
äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, tranbär, frön
och choklad.
Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara
mjuka när de tas ur ugnen. Låt svalna något på plåten, lägg sedan över
dem på ett galler för att svalna helt.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Havrekakor

  1. Gudrun skriver:

    Hmmm, de lät ju gott. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s